Van visieloos naar warmtevisie

Verslag raadscyclus Mei 2022

In de Opinieraad Ruimte van 17 mei 2022 stond de Warmtevisie 1.0 als voorstel aan de raad op de agenda. Wij van AKT waren blij verrast om te zien dat we als Woensdrecht niet langer visieloos zijn op dit gebied. Al is visie in onze ogen misschien nog altijd wat aan de positieve kant geformuleerd, wij spreken liever van een plan.

Voor AKT is dit vooral nog een plan op hoofdlijnen met beperkte diepgang, er zitten zo ook nog veel haken en ogen aan dit plan. Zo voorzien wij onder andere nog altijd problemen over de kosten voor u als inwoner. Ook baart het ons zorgen dat een snellere evaluatie dan over 5 jaar niet door iedereen met open armen werd ontvangen. Het lijkt ons toch meer dan logisch dat er nog een evaluatie plaats moet vinden in de huidige bestuursperiode.

Naast de problemen die wij voorzien met het huidige plan, zien wij ook een aantal positieve zaken. Zo zijn de verkenningsbuurten zorgvuldig gekozen door de diversiteit aan woningen in deze buurten. Dit gaat na de verkenning duidelijk de verschillende mogelijkheden weergeven en zal tot een goede basis leiden. Daarnaast is dit plan natuurlijk een goede stap richting naar een duurzame en groenere toekomst, wat uiteindelijk voor iedereen van belang is. 

AKT stemt in met de Bestemmingsplanwijzigingen voor:
Onderstal 14, Hoogerheide;
Woning Groote Meer 3, Ossendrecht;
Uitbreiding Hageland 66, Ossendrecht;
Vennekenssttaat 12, Huijbergen.

AKT stemt in met de wijziging van Bestemminsplan Trambaan 43-47, Ossendrecht

AKT stelde o.a. vragen over
de rotonde Bunkerbaan;
verkoop snippergroen;
de verordening Leerlingenvervoer;
de verspreiding van De Woensdrechtse Bode;
voorkomen sloop kerkgebouw in Woensdrecht

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.