Ludo Bolders

Ik ben 61 jaar oud. Ik ben geboren in Hoogerheide. Sinds 1983 woon ik samen met mijn vrouw Tina in Woensdrecht. Jaren lang was ik werkzaam op verschillende bedrijven totdat ik vanwege mijn oogziekte afgelopen januari werd afgekeurd. Mijn hobby’s zijn wandelen en ritjes maken met de tandem, om zo met volle teugen te genieten van onze mooie gemeente op de Brabantse wal. Ook het Zeeuwse, Hollandse en Vlaamse achterland behoren tot de gebieden die ik menigmaal doorkruis. Daarnaast staat elk jaar het bezoeken van sociaal maatschappelijke evenementen op mijn verlanglijstje. Het wandelen met mijn vrouw en onze honden langs de Schelde pleziert mij enorm.

ACTIEF

In 2009 heb ik Alle Kernen Troef opgericht. Natuurlijk deed ik dat niet alleen, maar met de hulp van een aantal gelijkgestemden. In 2010 veroverde AKT een zetel in de gemeenteraad. Als eenmansfractie bekleedde ik dan ook de functies fractievoorzitter, raadslid maar vooral aanspreekpunt voor Alle Kernen Troef. Omdat er ook een nieuwe burgemeester moest komen in Woensdrecht nam ik ook zitting in de vertrouwenscommissie. Ook zat ik de eerste 4 jaar in alle werkgroepen en moest voor alle opinieraden, agendacommissie en presidiums op komen draven. Mijn inspanningen werden beloond want in 2014 behaalde AKT twee raadszetels, waardoor het werk een stuk lichter werd. Nu verricht ik het raadswerk samen met een collega en een paar burgerraadsleden. We vormen een goed team en werken hard.

AKT

Mijn motivatie om AKT op te richten kwam voort uit de onvrede bij de inwoners van de gemeente Woensdrecht over de politiek. Mijn ambitie is het leiden van Alle Kernen Troef naar een stabiele politieke partij. Een politiek stabiele partij kan in de toekomst belangrijk voor de gemeente zijn. AKT heeft dan ook de ambitie om mee te gaan besturen in de gemeente Woensdrecht. Dit kunnen we alleen bereiken als we de stem van de burgers en van de ondernemers serieus nemen. Dat is een voorwaarde voor een goede lokale politiek. Daarbij willen we de belangen van alle kernen zo veel mogelijk behartigen. Met andere woorden: AKT kijkt en luistert goed naar de vragen en opdrachten vanuit de samenleving. Met de wensen van de inwoners gaan we aan de slag want samen kunnen we meer bereiken.