José van Horne

José van Horne
Secretaris

Zo lang ik me kan herinneren heeft politiek mijn belangstelling gehad. Mijn betrokkenheid met de wereld buiten mijn kleine kringetje was altijd aanwezig. Het is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader was ook druk op dat gebied in mijn Limburgse geboorteplaats.

ACTIEF

Op een gegeven moment wist ik dat je zelf ook invloed kunt uitoefenen op de gang van zaken en voor mij was de stap naar de PvdA toen een logische stap.
We verhuisden naar Bergen op Zoom. Ik maakte mijn studie Rechten aan de Universiteit van Tilburg af en werd advocaat. Ik nam afscheid van de actieve politiek en was erg druk met gezin en werk. In mijn werk lag de nadruk altijd op de sociaal zwakkeren in de maatschappij.

Nu ik niet meer werk is er weer tijd voor de politiek. AKT is voor mij de volgende logische stap. AKT is een partij waar steeds weer opnieuw wordt nagedacht over de te volgen koers. Stilstaan en vastroesten in oude standpunten bestaat niet bij AKT. Dat wil niet zeggen dat men een zwabberend beleid voert. AKT is voor mij een partij waar men oog en oor heeft voor de mensen in de kernen van Woensdrecht. En dat hoort ook zo!

AKT

Sinds januari 2015 ben ik secretaris van het bestuur van AKT. In die functie krijg ik informatie en inzicht in de gang van zaken van de Woensdrechtse politiek die ik anders gemist zou hebben. Als secretaris sta je niet aan de kant.
De keuze voor een lokale politieke partij is een bewuste keuze. Een lokale partij bestaat op eigen kracht en staat voor de lokale belangen. Bij AKT blijkt dat al uit de naamgeving. AKT behartigt de belangen van alle kernen van de gemeente. AKT probeert midden in de lokale samenleving te staan. Dat spreekt mij enorm aan!