Blog 2015-01

Terugblik
Na het zomerreces dachten we in september er als fractie volop tegenaan te kunnen gaan. Dat enthousiasme werd de kop ingedrukt doordat er nagenoeg geen agendapunten waren voor de geplande (opinie-)raadsvergaderingen. Maar niet getreurd. In de zomer is voldoende gebeurt om aan de kaak te stellen gedurende de vragenrondes. Het publiekelijk commentaar op dubbele evenementen hebben we aan de kaak gesteld en op ons verzoek wordt het gebruik van de  evenementenkalender naar een hoger niveau getild. Verder is het u natuurlijk ook opgevallen AKT ontevreden is over de wijze waarop het VIP-dorp tijdens de Eneco-tour gevuld is. Dit krijgt in oktober nog een vervolg. Houd de berichtgeving in de gaten!

Naast dit alles hebben we ook de huisvesting van statushouders aangekaart. Met de komst van de duizenden vluchtelingen naar Europa, komt mogelijk de door de provincie opgelegde huisvesting in gevaar. Maar zeker ook voor onze eigen jonge inwoners, die een eigen huurhuisje zoeken. We leggen hier de bal bij het college en niet bij de woningstichting. Alhoewel deze laatste ook wel eens “out of the box” mag denken als het om het vinden van oplossingen gaat.

Blik vooruit
Oktober/november wordt roerig als het gaat om de bezuinigingen. Gaat het zwembad verkocht worden en behoudt het zijn functie?Kunnen de mfc-beheerders het hoofd in 2016 nog boven water houden? En hoe zit het met de (sport-)verenigingen. Kan onze jeugd betaalbaar blijven sporten bij een vereniging of is zij gedoemd een fiets te kopen voor het plezier van de wielrenfan?

Dit bericht is geplaatst in 2015, Blog Posts. Bookmark de permalink.