Blog 2015-02

Veilig Verkeer Woensdrecht
Met een motie wilde de coalitie zwaar landbouwverkeer over de Bunkerbaan  laten rijden. Ze vergeten echter dat ze bij het opheffen van het tractorverbod ook het overige langzaam rijdende verkeer over de bunkerbaan sturen. Daarmee wordt het een bumperbaan en krijgen we onveilige situaties zoals niet toegestane inhaalmanoeuvres op een weg waar nog geen ongelukken zijn gebeurd. Ook zijn er gelukkig nog geen ongelukken gebeurd op de omleidingsroutes. Mij lijkt het op dit moment veilig genoeg.

Financiën in veilig vaarwater?
Met een mededeling voorafgaand aan het vaststellen van de agenda van de raadsvergadering wil de plaatselijke minister van Financiën ons doen geloven dat de begroting van onze gemeente ook in veilig vaarwater zit. Niets is minder waar. Op papier ziet het er allemaal rooskleurig uit, want voor het voorlopige tekort van 2015 zullen nog wel één of meer incidentele meevallers uit de hoge hoed getoverd worden. Maar daar horen we nu nog even niets over.

Vluchtelingen veilig
Maar welke onzekerheden hangen onze gemeente nog boven het hoofd? Denk eens aan de vele vluchtelingen die Europa binnenstromen. Geloven we nu echt, dat we die niet binnen onze gemeente op bezoek krijgen? Een goede opvang is belangrijk en ik ben ervan overtuigd, dat dit op een veilige manier plaats kan vinden voor alle betrokkenen. Maar vijandigheid vooraf tegenover deze vluchtelingen zal kunnen leiden tot onveiligheid. Als volwassen mensen laten we dat toch niet gebeuren! Iedereen die binnen onze gemeentegrenzen woont, reist, recreëert of tijdelijk verblijft moet zich veilig kunnen vinden. Laten we ons met z’n allen daarvoor inspannen.

Dit bericht is geplaatst in 2015, Blog Posts. Bookmark de permalink.